Fedák-lepény
Hozzávalók:
A tésztához: 6 tojás (1 db kb. 5-6 dkg), cukor, vaj, liszt, 1 csomag vaníliás cukor, mandula, cseresznye vagy meggy.
A tetejére: 8 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor.
Veszünk 6 tojást, és ugyanannyi súlyú cukrot, vajat és lisztet. A sárgáját a vajjal jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a keményre felvert tojásfehérjéket, azonkívül a lisztet. Megfelelő méretű tepsibe úgy kétujjnyi vastagon beletesszük a tésztát. Meghintjük vagdalt vagy törött mandulával. (Belerakhatunk kimagozott cseresznyét vagy meggyet is.) Megsütjük, és ezután kenjük rá a 8 tojásfehérjéből meg a 6 kanál cukorból vert kemény habot. Még néhány percre a sütőbe tesszük. Szép kockákra vágjuk.