Múzeumpedagógiai programok

2019/20 TANÉV

18. kerületi intézmények számára ingyenes!

múzeumpedagógiai ajánló 2019/20

Kedves Kolléga!

A 2019/2020-as tanévben is szeretettel várjuk a kerületi oktatási-nevelési intézmények csoportjait és osztályait ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásainkra.

Változatos programjaink során arra törekszünk, hogy a hozzánk látogató gyerekek az iskolai kereteken túllépve játékos formában, a foglalkozás aktív résztvevőjeként ismerkedjenek lakóhelyük múltjával és jelenével.

Célunk, hogy a tudásátadás ne csak száraz anyaggá, hanem továbbvihető, hasznosítható, szemléletformáló, személyes élménnyé válhasson.

Foglalkozásainkon fontos szerepet kap az elvonatkoztatás, a “máshogy” látás, mely által arra szeretnénk ösztönözni a fiatalokat, hogy merjenek kitekinteni a valóságból, s hogy kreativitásukat és képzelőerejüket használva merjék megalkotni saját egyedi és izgalmas világukat, melyben tanulni is saját törvényeik szerint tudnak.

Óvodásoknak, általános és középiskolás csoportoknak az adott korcsoportok sajátosságaihoz kidolgozott foglalkozásokat kínálunk.

Állandó kiállításainkhoz kapcsolódó foglalkozásainkat a Havanna kiállítóhelyen (Havanna utca 9.), a Múzeumsarok kiállítóhelyen (Szent Lőrinc sétány 2.) és múzeumunk új központi épületében, a Herrich – Kiss villában (Margó Tivadar utca 116-118.) tartjuk. Múzeumpedagógiai programajánlónk korcsoportokra bontva, ezen belül pedig helyszín szerint csoportosítva tartalmazza a választható foglalkozásokat. A foglalkozások időtartama előzetes egyeztetés szerint 45, 60 vagy 90 perc.

További információ és bejelentkezés:

 Mayer Adél múzeumpedagógus:
+36 20 531 70 08
mayeradelmuzeum@gmail.com