Múzeumpedagógiai programok

2018/19 TANÉV

18. kerületi intézmények számára ingyenes!

Múzeumpedagógiai ajánló 2018-2019

Múzeumpedagógiai ajánló egyéb ajánlatok

Kedves Kolléga!

 

A 2018/19-as tanévben is szeretettel várjuk a kerületi oktatási-nevelési intézmények csoportjait és osztályait ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásainkra.

Változatos lehetőségeket kínálunk arra, hogy a kerületi gyerekek az iskolai kereteken túllépve, ám az egyes tanórák (történelem, honismeret, környezetismeret, vizuális kultúra, osztályfőnöki óra) tantervi követelmé­nyeihez kapcsolódva, azokat kiegészítve, színesítve élményszerű, játékos formában ismerkedjenek lakóhelyük múltjával és jelenével.

Célunk, hogy a hozzánk érkező diákok aktív résztvevőként felfedezővé váljanak, beépülő, továbbvihető, hasznosítható élményt kapjanak.

Óvodásoknak, általános és középiskolás csoportoknak az adott korcsoportok sajátosságaihoz kidolgozott foglalkozásokat kínálunk.

Állandó kiállításainkhoz kapcsolódó foglalkozásainkat a Havanna kiállítóhelyen (Havanna utca 9.) és a Múzeumsarok kiállítóhelyen (Szent Lőrinc sétány 2.) tartjuk. A korcsoportokon belül helyszín szerint csoportosítva soroljuk fel a választható foglalkozásokat. A foglalkozások időtartama előzetes egyeztetés szerint 45, 60 vagy 90 perc.

 

Terveink szerint az idei tanévben már az új főépületünkben, a Herrich–Kiss villában is fogadjuk a csoportokat. Amint az épület látogathatóvá válik, bővíteni fogjuk a múzeumpedagógiai kínálatunkat az ott tartandó foglalkozásokkal.

Tovább információ és bejelentkezés:

Tomory Lajos Múzeum

muzeum@muzeum18ker.hu

Bukszár Zsanett múzeumpedagógus:

+36 20 921 44 14

b.zsanett626@gmail.com