Jubileumi Traktormajális a Tündérkertben

2013. május 1-jén immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Hofherr-Dutra Emléktársaság mezőgazdasági és egyéb haszongépjárműveket felvonultató találkozója az Új Tündérkert étterem kertjében. A Traktormajális keretében a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény is kitelepült a Tündérkertbe.

A 2013. évi pestszentlőrinci jubileumi Gépmajális kiadványa, a „VOLT EGYSZER EGY TRAKTORGYÁR… A HOFHERR-DUTRA EMLÉKTÁRSASÁG BEMUTATKOZIK” címmel a Budapest XVIIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Ház és Intézményei – Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény gondozásában került kiadásra 300 példányban.

A füzet megvásárolható a gyűjteményben.

Gyűjteményünk három kisebb és egy nagy, a közelgő Maléves kiállításunkhoz kapcsolódó kirakóval, repülőgépes színezőkkel, a „Párhuzamos életrajzok” – 20 portré településünk múltjából című kiállításhoz kapcsolódó feladatlapokkal várta az érdeklődőket. Sátrunk a hivatalos megnyitót követően hamar megtelt és szerencsére az érdeklődés a nap végéig sem csökkent. A mozaikkirakókat nem csak a gyerekek, de szüleik is nagy élvezettel rakosgatták. Természetesen a jutalom sem maradhatott el, cukorkát és képeslapot kapott az, aki megoldotta a feladatokat. Több olyan vállalkozó szellemű gyermek is akadt, aki az összes játékot kipróbálta. A 100 éve született gyűjteményalapítónk, Tomory Lajos című tablókiállításunkat egész nap megtekinthették a sátrunkhoz látogatók.