Tisztelt érdeklődők!

A Tomory Lajos Múzeum a következő, folyamatosan bővülő digitális helyismereti/múzeumi tartalmakat kínálja  –  a koronavírus terjedése miatti korlátozások idejére – fiatalabbak és idősebbek számára, illetve a kerületi pedagógusoknak oktatási segédanyagként.

A kerületi utcák, emlékművek, épületek legfontosabb adatai, története:

http://18kerterkepen.hu/utcak.php

http://18kerterkepen.hu/emlekmuvek.php

http://18kerterkepen.hu/epuletek.php

http://18kerterkepen.hu/iskolakesovodak.php

Ingyenes, letölthető XVIII. kerületi virtuális sétaútvonalak fotókkal és hangzóanyaggal. (ki sem kell mozdulni…) http://18kerterkepen.hu/letoltheto.php

  1. Pestszentlőrinc helytörténeti séta (a Kossuth tértől)
  2. Pestszentimre helytörténeti séta (a vasútállomástól)

A Múzeum látványraktárát bejárhatja a http://www.18kerterkepen.hu/raktar/ oldalon, a polcokra kattintva háttér információkat is megtudhat az ott látható tárgyakról

Figyelmükbe ajánljuk még a http://18ker1956.hu/  és a http://muzeum18ker.hu/ oldalon elérhető helytörténeti tartalmakat.

A  MúzeumDigitár felületén https://hu.museum-digital.org/index.php?t=listen&instnr=35

a Tomory Lajos Múzeum címszó alatt jelenleg 155 elsősorban Malév tárgy látható, de a szám a következő időszakban folyamatosan bővül majd, mert elkezdjük láthatóvá tenni annak az 1500 tárgynak és képeslapnak a fotóját és leírását, amely már felkerült a felületre, de még nem publikáltuk.

Internetes kutatószolgálatunk a muzeum@muzeum18ker.hu email címen keresztül érhető el.

És amivel még készülünk:

Hamarosan közzéteszünk egy digitális helytörténeti könyvtárat a honlapon, illetve útjára indítunk három napi sorozatot a Facebookon és az Instagramon:

–          70 éves a repülőtér – 70 légiforgalmi tárgy a Múzeumból (Insta)
–          110 településtörténeti tény (110-90-70-30 /2020-as településtörténeti évfordulók) fotók, érdekességek, tárgyak (Facebook)
–          és a gyerekeknek: adj nevet a múzeumi mackóknak (15 mackófotó) (Insta)

Továbbá tervezzük online játékos helyismereti feladatok felrakását is.